Foto

Foto: Christina Pettersson - Jinxedchrissie.blogspot.com
Mitt intresse för foto började med att jag började Naturbruks och jag och Chrissan (och såklart även andra) sprang runt och fotade allt och alla med våra mobiler, i julklapp i 1:an fick jag dock min första egna kamera, en digitalkamera från Samsung, som trots diverse omständigheter har överlevt och faktiskt fortfarande funkar i dagsläget! Den har varit med ute, varit med på Naturbruks, Stallet, Badad i smält Ben & Jerrys en natt!

Många roliga stunder och fina bilder har man fångat med den kameran, men jag började känna att jag ville utvecklas mer och fastnade Julen 08 i en reklam för en Systemkamera, kameran var Nikon D90! Vissa som ansåg sig vara "fotoexpert" skrattade åt kameran och speciellt åt att den gick att filma med, men i mina ögon var det världens finaste kamera, perfekt mellan nybörjarkamera och proffskamera men råd hade jag inte då men önskan att skaffa sig just den kameran låg kvar i nästan 2 år tills i Juli då jag fick min första riktiga lön och äntligen hade råd att köpa min drömkamera!

Visst nog finns det både bättre, sämre, lättare och svårare kameror, ibland så hade det varit väldigt skönt med en riktig nybörjarkamera, men jag köpte ju min kamera för att kunna utvecklas och då kände jag att jag inte ville köpa en lättare kamera som jag ändå efter bara en kort tid skulle känna att jag inte kunde utvecklas med den längre, och den dagen min D90 är "urvuxen", ja då är den nog så pass gammal att jag behöver en ny!

Mitt mål med foto är att bli så bra som möjligt, har egentligen ingen riktigt stor idol utan gillar att klicka runt och se andras bilder och tänka på vad jag tycker är bra och dåligt på bilderna och sen ta med mig det  då jag själv står med kameran i handen!

Min kameraväska innehåller:
Nikon D90
Nikkor 18-55
Nikkor 55-200
Nikkor 50 f/1,8D
Tamron 70-200 f/2,8

Canon Ixus 130

Vattenlek Oktober 2010
Kyrkan i Kusmark Allhelgona 2010
Min yngsta kusin under Rhodosresan September 2010